Home » Onze diensten » Mobiele surveillance

Alarmopvolging
Onze surveillant ontvangt van een Particuliere Alarm Centrale (PAC) een alarmmelding, wat kan bestaan uit een brandmelding, een inbraakalarm of
storingsmelding. De surveillant volgt het afgesproken protocol met de klant op, en gaat indien gewenst ter plaatse. om het alarm af te handelen.

Soorten alarmmeldingen

Er zijn verschillende soorten alarmmeldingen waar op gereden kunt worden. De meest voorkomende zijn :

 • Brandalarmen,
 • Camera-alarm,
 • Inbraakalarmen
 • Storingsmeldingen van het brandmeldcentrale of inbraaksysteem
 • Paniek, noodknop of omvalalarm

Voordelen van alarmopvolging

- 24/7, 365 dagen per jaar opvolging gegarandeerd. U hoeft dus zelf 's-nachts niet meer uw bed uit bij een alarmmelding..
- Na elke opvolging ontvangt u een alarmrapportage met de eventuele bijzonderheden

 

Wat gebeurt en tijdens de afhandeling van een alarmmelding ?
Bij aankomst bij het object, controleert de surveillant als eerst de buitenzijde van het gebouw op eventuele sporen van inbraak o.i.d. Vervolgens vindt de controle intern in het gebouw plaats en wordt de betreffende melder(s) wat alarm heeft gegeven opgezocht. Indien er door onze surveillant zowel extern als intern geen bijzonderheden heeft geconstateerd, gaan wij uit van loos alarm.

Wat als er daadwerkelijk een calamiteit heeft plaatsgevonden zoals een inbraak?
Mocht er toch schade zijn ontstaan of iemand in uw pand zijn binnengedrongen, dan neemt onze surveillant vervolgstappen. Bij een daadwerkelijke inbraak wordt de politie ingeschakeld, en wordt het waarschuwingsadres (WA) van het object (tenzij anders afgesproken) op de hoogte gesteld.

Onze surveillant blijft aanwezig tot de eventuele schade is hersteld, de hulpdiensten zijn gearriveerd of het pand kan worden overgedragen aan de WA.


Collectieve surveillance

Tijdens de collectieve surveillance zal de surveillant surveilleren in het aangewezen gebied van het collectief. Dit kan zijn een bedrijventerrein, winkelstraat, woonwijk etc.

 Hierbij wordt er gelet op onder andere de aanwezigheid van verdachte personen en/of voertuigen, op eventuele openstaande ramen of deuren, defecte (terrein)verlichting, illegale straatraces of overlast van hangjongeren. Indien nodig wordt de hulp van de hulpdiensten ingeschakeld.

Collectieve surveillance is er niet alleen voor bedrijven, maar is ook zeker geschikt voor particulieren en/of woonwijken.

De voordelen van collectieve surveillance

 • De (preventieve) aanwezigheid van de beveiliger geeft een veilig gevoel, en heeft een afschrik werend effect op kwaadwillende personen; zoals inbrekers, hangjongeren of andere personen die er niet thuishoren.
 • U kunt de kosten delen met de aangesloten bedrijven op het (bedrijven)terrein
 • Onze surveillance zult uitgevoerd worden op wisselende tijden. Zo zal er geen vast patroon voor kwaadwillende zichtbaar zijn.

Controlerondes

Het doel van een controleronde is het preventief aanwezig zijn, en het voorkomen van ongewenste activiteiten. De controleronde zullen wij telkens op een verschillende tijdstip uitvoeren, zodat voor kwaadwillenden het nooit duidelijk is wanneer het object wordt gecontroleerd. Tijdens de controleronde controleren wij eventuele verdachte situaties en op eventuele openstaandej ramen en deuren. 

U bepaalt vooraf met ons de duur van de ronde, de eventuele bijzonderheden en de belangrijke punten die gecontroleerd dienen te worden.

Preventieve controlerondes worden meestal uitgevoerd voor :

 • Bedrijfspanden,
 • Bouwerijen,
 • Scholen,
 • Woningen

Ook voor AD Hoc controlerondes kunt u bij ons terecht.


Keyholding

Met de keyholdingsdienst - sleutelbeheer -  van NT Security zullen wij uw sleutel(s) van uw woning en/of bedrijfspand bewaren op een veilige, externe locatie. Uw sleutel(s) worden alleen gebruikt in geval van een alarmmelding of calamiteit.

NT Security voert de keyholdings/sleutelbeheer dienst uit voor : ondernemingen, bedrijven, instellingen en particulieren.

 

Wanneer u kiest voor onze keyholdingsdienst, bent u automatisch aangesloten voor alarmopvolging.


Noodknop opvolging

Met de noodknop alarmopvolging van NT Security staat u altijd garant voor snelle en adequate alarmopvolging bij een noodgeval.

De SOS-noodknop kunt u gebruiken voor diverse noodomstandigheden, zoals :

 • Alarmering bij agressie,
 • Dreiging
 • Ongeval (ook wanneer u zelf niet in staat bent om te alarmeren)

Wanneer u de noodknop heeft ingedrukt gaat bij ons een alarm af. Wij zullen vervolgens directhandelen volgens afgesproken procedure. Dit kan zijn dat wij inbellen naar het toestel, of dat wij eventuele waarschuwingsadressen bellen of dat wij zelf ter plaatse gaan.

Met de ingebouwde GPS kunnen wij precies zien waar u zich bevindt.  Stel u werkt alleen maar komt ten val en u raakt hierbij buiten bewustzijn. Door middel van de ingebouwde man-down wordt automatisch -binnen een vooraf ingestelde tijdsduur- een noodsignaal verzonden.

De SOS-noodknop  is geschikt voor zowel particulier als voor zakelijke doeleinden, denk bijvoorbeeld aan :

 • Alleen werkers
 • Medewerkers die werken met een risicogroep
 • Personen op leeftijd en/of hulpbehoevend
 • Receptie medewerkers
 • etc..

Noodknop alarmmeldingen hebben bij ons de hoogste prioriteit !


Openingsronde

Wij zorgen ervoor dat uw object op tijd is geopend !

Tijdens de openingsronde opent de mobiele surveillant het object op het afgesproken tijdstip.. Hierbij controleert de surveillant extern of er geen schade oid. aan het pand is, of zich er geen verdachte omstandigheden plaatsvinden. Vervolgens opent de surveillant het object. Dit kan zijn: het alarmsysteem uitschakelen en de verlichting aan zetten, of indien u andere wensen heeft kunnen wij dat voor u uitvoeren.


(Brand-en) sluitronde

Wees er zeker van dat uw object goed gesloten is, en er geen onnodig alarm zal worden veroorzaakt

Tijdens de brand-en sluitronde voert onze surveillant de sluitronde uit. Hierbij worden eventuele vergeten openstaande ramen gesloten, wordt brandgevaar beperkt (bijvoorbeeld de stekker van een waterkoker uit het stopcontact gehaald.) en zal de surveillant aan het einde van zijn/haar ronde de verlichting doven het het alarmsysteem inschakelen.


Sluitbegeleiding

Tijdens de sluitbegeleiding is onze mobiel surveillant duidelijk zichtbaar voor uw werknemer(s), en voor eventuele kwaadwillenden. Tijdens de sluitbegeleiding wordt er gelet op eventuele verdachte personen of voertuigen.. Bij constatering van een verdachte situatie zal onze surveillant direct de politie waarschuwen.. Onze surveillant verlaat pas het terrein, wanneer al uw werknemers het terrein hebben verlaten.

 

Voordelen : 

 • verzekeringstechnische en juridische ingedekt
 • Uw medewerkers zullen zich veiliger voelen tijdens het afsluiten en bij het verlaten van het object
 • Helpt incidenten, zoals een overval te voorkomen
 • Zichtbaar aanwezig

Geschikt voor :

 • Bouwmarkt
 • Groothandel
 • Tankstation