Home » Onze diensten » Mobiele surveillance » Collectieve surveillance

Collectieve surveillance

Tijdens de collectieve surveillance, surveilleert de mobiele surveillant stapvoets in het aangewezen gebied van het collectief. Dit kan een bedrijventerrein, industrieterrein, een winkelstraat, woonwijk of een ander terrein zijn.

Het doel van een collectieve surveillance is het preventief en zichtbaar aanwezig zijn, en snel kunnen handelen bij calamiteiten of andere ongeregeldheden.

De mobiele surveillant let op diverse bijzonderheden in het gebied. Zo wordt er gelet op de aanwezigheid van eventuele verdachte personen en/of voertuigen. Op openstaande ramen/en of deuren *, defecte (terrein)verlichting, illegale straatraces of overlast van hangjongeren. Indien nodig, dan zal de surveillant direct de hulp van politie, brandweer, of ambulance of van andere instanties inschakelen.

* Wanneer de surveillant een open raam of deur aantreft bij een aangesloten klant, welke bij ons is aangesloten voor alarmopvolging/keyholding; dan zult deze de desbetreffende raam of deur sluiten.

 

Voordelen van collectieve surveillance

  • De (preventieve) aanwezigheid van de mobiel surveillant, geeft een veilig en rustgevend gevoel voor de aangesloten leden en/of bezoekers. Tevens heeft de aanwezigheid van beveiliging een afschrik werend effect op kwaadwillende personen: zoals inbrekers, hangjongeren of andere personen welke er niet thuishoren.
  • Bijzonderheden zoals demonstraties, gladheid, onveilige situaties, stroomuitval, vernielingen, of wateroverlast worden eerder opgemerkt; waarop door ons direct gehandeld kan worden.
  • U kunt de kosten delen met de aangesloten bedrijven/leden op het terrein. Hoe meer bedrijven/leden er aangesloten zijn, des te lager de kosten voor ieder zullen worden.
  • Onze surveillance wordt uitgevoerd binnen de afgesproken tijdvak. Hierbij zullen wij de collectieve surveillance ronde op wisselende tijden uitvoeren, zodat er voor kwaadwillende geen vast patroon opgemaakt kan worden.
  • Wanneer de mobiel surveillant zijn/haar surveillance uitvoert, en het alarm bij een aangesloten bedrijf/lid gaat af, dan zijn de aanrijtijden zeer kort.
  • Alle bijzonderheden noteert de mobiele surveillant in een digitaal beveiligd rapport. Hiervan ontvangt de eerstvolgende werkdag een kopie; zo bent u altijd op de hoogte van de laatste bijzonderheden.

 

Collectieve surveillance is er niet alleen voor bedrijven, maar is ook zeker geschikt voor particulieren en/of woonwijken.